Τα λάθη στο affiliate marketing

No Comments

Άσχετα με το πόσο καλά τα έχετε πάει με το affiliate marketing, μερικά απλά λάθη αρκούν για να υπονομεύσουν την επιτυχία σας και να κρατηθείτε πίσω ως επιχείρηση.

Αν είστε ήδη στο στάδιο που βγάζετε χρήματα από πώληση προϊόντων online, αλλά δεν τα έχετε καταφέρει στο βαθμό που θα θέλατε, σίγουρα αναρωτιέστε τι σας κρατάει πίσω στην  εξέλιξή σας. Γιατί η επιχείρησή σας δεν σας φέρνει τόσα πολλά χρήματα όπως όλοι εκείνοι οι ιδιοκτήτες ιστολογίων που φωτογραφίζονται μπροστά από αεροπλάνα ή ιδιωτικά σκάφη αναψυχής;

Ας δούμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να σας κρατάνε πίσω…

Το προϊόν που προωθείτε είναι πολύ γενικό

Πουλάτε ένα e-book με το όνομα «Βγάλτε χρήματα από το διαδίκτυο»;

Ε. λοιπόν μαντέψτε!! Το ίδιο και σχεδόν όλοι οι άλλοι. Ακόμη κι αν το ακριβές προϊόν που πουλάτε δεν είναι πασίγνωστο σε όλους, αν ωστόσο είναι γενικευμένο, τότε είναι σίγουρο ότι πολλές παραλλαγές του θα είναι διαθέσιμες από πολλούς. Αναρωτηθείτε πως μπορείτε να ξεχωρίσετε και να αναδειχθείτε ανάμεσα στο πλήθος.

Εκτεταμένη πώληση, όμως πολύ νωρίς!

Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για την πώληση προϊόντων θυγατρικών επιχειρήσεων μέσω e-mail marketing. Εάν έχετε ένα προϊόν και προσπαθείτε να το πουλήσετε μέσω e-mail, τότε είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να οικοδομήσετε την αποδοχή και την εμπιστοσύνη προς το αγοραστικό κοινό, διαφορετικά θα είναι δύσκολο για τους πελάτες να ανταποκριθούν. Γιατί δηλαδή να τους νοιάζει, αν δεν μπορούν να σας εμπιστευτούν;

Δεν έχετε εμπιστοσύνη στο προϊόν σας

Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε ένα προϊόν προς πώληση που θα αλλάζει τη ζωή σας. Αρκεί να έχετε εμπιστοσύνη σε αυτό που πουλάτε ότι είναι καλό. Ωστόσο, όσο κι αν προσποιηθείτε ότι αγαπάτε πραγματικά αυτό το 3σέλιδο e-book που πουλάτε, σύντομα θα βρείτε μπροστά σας το γεγονός ότι δεν είστε 100% αφοσιωμένοι σε αυτό. Κι αν μη τι άλλο, το να έχετε ένα προϊόν που ουσιαστικά πιστεύετε ότι αξίζει, θα σας κάνει να το υποστηρίξετε με πολύ ενθουσιασμό. Σε ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθείτε να πουλήσετε ένα προϊόν που έχετε αγοράσει και χρησιμοποιήσει οι ίδιοι.

Δεν έχετε ένα σχέδιο για την αγορά στο διαδίκτυο

Το να βρείτε τη σωστή διαδρομή για την αγορά στο διαδίκτυο είναι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για την επιτυχία στο affiliate marketing. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να συνδεθείτε με τον δημογραφικό σας στόχο. Έτσι θα κατανοήσετε καλύτερα στοιχεία σχετικά με την αποδοχή των ιστοσελίδων σας από συγκεκριμένες μερίδες υποψήφιων πελατών. Αναγνωρίζοντας αυτή τη διαδρομή, επιτυγχάνετε ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην αγορά στο διαδίκτυο και μάλιστα είναι ίσως ένα θέμα που πρέπει να έχετε σκεφτεί, πριν να ξεκινήσετε να πουλάτε το προϊόν σας.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα δείτε ότι τα κέρδη σας θα αρχίσουν να αυξάνονται!

Περισσότερα απο το blog μας

Όλα τα άρθρα
No Comments
 

Αφήστε το σχόλιο σας