Δωρεάν διαφήμιση

No Comments

Η δωρεάν διαφήμιση ακούγεται σαν κάτι το αδύνατο. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι με τους οποίους το κόστος της διαφήμισης μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, με τη βοήθεια λίγης φαντασίας και δημιουργικότητας.

Μια επιχείρηση που θέλει να διαφημιστεί, μπορεί να γράψει άρθρα σχετικά με το αντικείμενο της ειδικότητάς της και να τα δημοσιεύσει σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα σε μέρη όπου υπάρχουν σχετικά με το αντικείμενο πεδία. Το διαφημιστικό άρθρο μπορεί να περιέχει πληροφορίες για την εταιρεία και τις ευκαιρίες αντιπροσώπευσης της. Λόγω της αύξησης των χρηστών του Internet και των ιστοσελίδων, πολλές νέες ιστοσελίδες έχουν ξεφυτρώσει από το πουθενά προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες. Τα διαφημιστικά άρθρα μπορεί να γραφτούν για αυτές τις ιστοσελίδες και να δημοσιεύονται δωρεάν. Έτσι θα είναι ορατά σε εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά.

Μόλις η επιχείρηση αποκτήσει κάποια αναγνώριση, μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα κερδίσει και σημαντική δημοτικότητα. Αυτή η δημοτικότητα μπορεί να οδηγήσει στο κάλεσμα της από φορείς του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης σε ενημερωτικές ή ψυχαγωγικές εκπομπές και σε συνεντεύξεις. Τέτοιου είδους ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται, καθώς παρέχουν μοναδική περίπτωση για δωρεάν μαζική προβολή. Αν αυτό καθυστερεί γενικά, μπορεί να χρειαστεί να σταλεί μία επιστολή, ή να γίνει κάποια τηλεφωνική κλήση ή μία κατ’ ιδίαν επίσκεψη στον παραγωγό του καναλιού, ώστε να συζητηθεί η φύση της επιχείρησης και κατά πόσον αυτό μπορεί να ενδιαφέρει τους θεατές. Μόλις ένας επαγγελματίας αποκτήσει την ικανότητα να είναι «γνωστός» στο κοινό, αυτόματα νέες προσφορές θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Μία ακόμη καλή ιδέα διαφήμισης χωρίς έξοδα, είναι η ανάρτηση ανακοινώσεων και διαφημιστικών φυλλαδίων, σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή σας, όπως σε παντοπωλεία, βιβλιοθήκες, σχολεία, στάσεις λεωφορείου κλπ. Αρκετά βοηθητική επίσης να είναι και η διανομή έντυπου διαφημιστικού υλικού σε σημεία και μέρες (όπως το Σαββατοκύριακο) που περνάνε καθημερινά πολλοί άνθρωποι, όπως εμπορικά κέντρα,  στάσεις λεωφορείων, μετρό, κλπ. Για τη διανομή των φυλλαδίων, μπορούν να προσληφθούν μαθητές ή φοιτητές για μερική απασχόληση.

Η προωθητική διαφήμιση είναι επίσης σημαντική. Τέτοιου τύπου προσφορές μπορούν να τυπωθούν σε φακέλους που χρησιμοποιούνται από διάφορες εταιρείες ή επιχειρήσεις για την αλληλογραφία τους. Την εν λόγω διαφήμιση μπορεί να δει τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης. Οι προωθητικές προσφορές μπορούν να αποσταλούν μέσω ειδικών προσυμπληρωμένων καρτ-ποστάλ, στις οποίες μένει κενό μόνο το σημείο συμπλήρωσης της διεύθυνσης.

Είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν και οι εκάστοτε ευκαιρίες αποστολής αλληλογραφίας από το ταχυδρομείο ή άλλους φορείς, μέσω των οποίων παρέχονται οικονομικά πακέτα για μαζικές ή συχνές αποστολές. Επίσης διάφοροι εκδοτικοί φορείς, όπως οι τοπικές εφημερίδες, παρέχουν προσφορές για τις διαφημίσεις, με πληρωμή του χώρου ανά αίτηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κρατηθεί η προμήθεια της διαφήμισης μέχρι να ζητηθεί ο συγκεκριμένος χώρος, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να κάνετε οικονομία έως και 33%.

Αν η επιχείρηση σας έχει συμπεριληφθεί σε διαφημιστικά φυλλάδια ή καταλόγους επιχειρήσεων, μπορεί να γίνει μία προσέγγιση και σε άλλους φορείς, προκειμένου να γίνει μία ανταλλαγή διαφήμισης. Δηλαδή διαφημίζετε εσείς τους φορείς αυτούς και με τη σειρά τους αυτοί διαφημίζουν την επιχείρησή σας.

Σημαντική είναι και η μέθοδος με τις δωρεάν προσφορές που μπορούν να δοθούν στους πελάτες σας. Αυτό μπορεί να γίνει επικοινωνώντας μαζί τους  μέσω e-mail ή τυπώνοντας φυλλάδια με πληροφορίες και προσφορές με τα προϊόντα σας, χρησιμοποιώντας ειδικές ετικέτες ενδιαφέροντος. Μαζί με τα φυλλάδια προσθέστε και ένα δωρεάν κουπόνι, αφού προσδιορίσετε το κριτήριο βάση του οποίου ενεργοποιείται το κουπόνι αυτό, π.χ. αν οι αγορές είναι πάνω από 50€. Με αυτό τον τρόπο, θα προσελκύσετε το ενδιαφέρον πολλών ενεργών πελατών, αφού πολλοί θα αγοράσουν προϊόντα  για να χρησιμοποιήσουν το κουπόνι. Το βασικό συστατικό για την δωρεάν διαφήμιση είναι η φαντασία και η έρευνα. Με την ανεύρεση όλο και περισσότερων ευκαιριών αυτομάτως αυξάνονται και οι πωλήσεις.

Περισσότερα απο το blog μας

Όλα τα άρθρα
No Comments
 

Αφήστε το σχόλιο σας