Γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούν SEO

No Comments

Έχετε τη δική σας επιχείρηση; Αν ναι, σίγουρα θα θέλετε να πετυχαίνει πολλά κέρδη και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι να αποκτήσει περισσότερη ενεργή κυκλοφορία από επισκέπτες στον ιστοχώρο της. Το SEO ή αλλιώς βελτιστοποίηση μέσω μηχανών αναζήτησης, είναι μια μέθοδος που βοηθά να αναδείξει την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας σε καλύτερη θέση στο ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το site σας για να αποκτήσετε περισσότερους επισκέπτες και κατά συνέπεια να σας βοηθήσει να επιτύχετε περισσότερα κέρδη.

Οι SEO τακτικές τραβούν την προσοχή των εργαλείων που στέλνουν οι μηχανές αναζήτησης καθημερινά για να ελέγχουν το τι γίνεται στο διαδίκτυο. Βοηθούν να κάνουν την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας πιο ορατή όχι μόνο για τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και για τους δυνητικούς πελάτες που αναζητούν μια λύση στα προβλήματά τους και που τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας μπορούν να λύσουν!

Οι τρόποι με τους οποίους το SEO σας φέρνει επισκέπτες στον ιστοχώρο σας

Το SEO σας βοηθά να πάρετε περισσότερη κυκλοφορία στον ιστοχώρο της επιχείρησής σας με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και η βελτιστοποίηση της σελίδας σας. Αυτό σημαίνει ότι βελτιστοποιούνται οι σελίδες που περιλαμβάνονται στον ιστόχωρό σας και έτσι αποκτούν καλύτερη θέση ώστε να προσελκύσουν περισσότερους πιθανούς πελάτες. Κατά τη διαδικασία αυτή περιλαμβάνονται διαδικασίες όπως ο έλεγχος του περιεχομένου στην σελίδα σας, ώστε να έχει καλό, ποιοτικό κείμενο με καλή γραμματική, με χρήσιμες και ενημερωμένες πληροφορίες και όχι μόνο διαφημίσεις πωλήσεων. Επίσης ότι η σελίδα σας περιλαμβάνει καλές και καθαρές φωτογραφίες και γραφικά που κατεβαίνουν γρήγορα, χωρίς να καθυστερούν τη φόρτωση της σελίδας σας. Και φυσικά, αν χρησιμοποιείτε βίντεο, εξασφαλίζετε μέσα από αυτή τη διαδικασία ότι το βίντεο αυτό πρέπει να είναι ενδιαφέρον και να αναδεικνύει πραγματικά το τι κάνουν τα προϊόντα σας ή οι υπηρεσίες σας και ακόμη καλύτερα αν είναι δυνατόν να παρουσιάζει αληθινές μαρτυρίες προηγούμενων ικανοποιημένων αγοραστών.

Σημαίνει, επίσης, ότι διασφαλίζει πως ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας, είναι φιλικός προς το χρήστη και ευχάριστος στα μάτια του, χωρίς φανταχτερά χρώματα και πάρα πολλά κινούμενα γραφικά ή πλαίσια που αναβοσβήνουν, κάτι που πιθανόν να ενοχλούσε τους πιθανούς πελάτες σας. Θέλετε τους επισκέπτες να μείνουν στις σελίδες σας αρκετό καιρό για να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και η βελτιστοποίηση της σελίδας είναι ένας τρόπος για το SEO να σας βοηθήσει να πράξετε.

Γιατί είναι το SEO τόσο ζωτικής σημασίας;

Μερικοί από εσάς μπορεί να σκέφτονται ότι μπορούν και μόνοι τους να κάνουν όλες αυτές τις ενέργειες. Ότι ουσιαστικά δεν χρειάζονται κάποιον εξειδικευμένο για να τους καθοδηγήσει. Ωστόσο, είστε εξοικειωμένοι με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μηχανές αναζήτησης και τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν ; Μην ξεχνάτε ότι οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν το 70% των μεθόδων που κάποιος χρήστης βρίσκει κάτι ψάχνοντας. Αν λοιπόν οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να βρουν την ιστοσελίδα σας, επειδή δεν μάθατε εγκαίρως για τις αλλαγές που έγιναν στον αλγόριθμο αναζήτησης, τότε δεν θα αξιολογηθείτε υψηλά στο ευρετήριο του Google, του Bing, του Yahoo ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ικανοποιητικοί επισκέπτες και σχεδόν μηδενικές πωλήσεις, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να επιβιώσει η επιχείρησή σας. Έτσι, το να χρησιμοποιήσετε σωστά το SEO, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να προσλάβετε κάποιον ειδικό σε αυτό το θέμα για να αναλάβει να σας ενημερώνει για όλες τις πρόσφατες αλλαγές στις SEO τακτικές.

Ενώ είναι δυνατόν να ασχολείστε και  από μόνοι σας με αυτά τα πράγματα, ωστόσο είναι προτιμότερο να έχετε κάποιον ειδικό για να συμβουλεύεστε, ώστε να διασφαλίζετε ότι κάνετε είναι σωστό και πλήρως ενημερωμένο. Προσέξτε μόνο να βεβαιωθείτε ότι ο σύμβουλος που θα προτιμήσετε είναι πραγματικά αξιόπιστος και διαθέτει τις πλήρης γνώσεις για να μπορέσει να σας βοηθήσει ουσιαστικά.

Τι πρέπει να κάνετε ξεκινώντας με το SEO;

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να ξεκινήσετε, ώστε οι ιστοσελίδες σας να είναι έτοιμες για να σας βρουν οι μηχανές αναζήτησης ταχύτατα. Για αρχή μπορείτε να εγγραφείτε στο Google Local ή το Yahoo Local. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να βρουν την επιχείρησή σας άτομα που βρίσκονται κοντά σας, ειδικότερα αν διαθέτετε και φυσική επιχείρηση εκτός από διαδικτυακή. Τα άτομα αυτά μπορούν να σας βρουν μέσω χάρτη, να αξιολογήσουν την επιχείρησή σας, κλπ. Έπειτα μπορεί να μοιραστούν την εμπειρία του μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter ή το Facebook και αυτό θα σας βοηθήσει αρκετά στο να αυξήσετε την επισκεψιμότητα τόσο της ιστοσελίδας σας, όσο και της φυσικής σας επιχείρησης.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα blog (ιστολόγιο) και να εγγραφείτε  σε διάφορα site κοινωνικού περιεχομένου. Αυτό θα βοηθήσει την επιχείρησή σας στο να γίνει καλύτερα αντιληπτή από πιθανούς πελάτες, μια και έτσι παρέχετε πληροφόρηση με παραπάνω από ένα τρόπους και σε διαφορετικά μέρη. Οι επισκέπτες και πιθανοί πελάτες θα σας βρουν μέσα από αυτές τις σελίδες και θα δημοσιεύσουν τα σχόλιά τους, που θα τα μοιραστούν με φίλους και γνωστούς. Όλο αυτό αυξάνει την λίστα των πιθανών πελατών σας και βελτιώνει τη δημοτικότητά σας ως επιχείρηση στο διαδίκτυο. Και αυτό είναι κάτι που πραγματικά λατρεύει η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης. Τα blogs και τα social media ενημερώνονται πολύ πιο συχνά από ότι οι απλές ιστοσελίδες, και αυτό είναι ένας μεγάλος παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στη διάδοση της επιχείρησή σας σε όλους.

Συνολικά, οι SEO τακτικές είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και το μέλλον όλων των επιχειρήσεων, μικρών ή μεγάλων, οπότε αν δεν τις χρησιμοποιείτε, πρέπει να αρχίσετε το συντομότερο δυνατόν!

Περισσότερα απο το blog μας

Όλα τα άρθρα
No Comments
 

Αφήστε το σχόλιο σας