Βελτιστοποίηση Αποτελεσμάτων στις Μηχανές Αναζήτησης

  • Απρίλιος 15, 2016
  • SEO
No Comments

Βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης

Μερικοί από εσάς μπορεί να νομίζετε ότι οι τεχνικές που αφορούν το SEO ή την βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης, είναι ανούσιες και πλέον δεν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο, κάνετε μεγάλο λάθος, αφού πλέον έχουν γίνει πολλές ενημερώσεις και εξελίξεις στο θέμα του SEO και σαν τεχνική αποτελεί ακόμη, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με το marketing στο διαδίκτυο και καταφέρνει να επιτυγχάνει περισσότερη κίνηση στις ιστοσελίδες και κατά συνέπεια περισσότερα κέρδη στα διαδικτυακά καταστήματα.

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει κανείς να επικεντρώνεται τόσο στα πράγματα που πρέπει να κάνει χρησιμοποιώντας σωστά το SEO, όσο και σε αυτά που πρέπει να αποφεύγει, στην προσπάθεια να αυξήσει τη δημοτικότητα της ιστοσελίδας του γρήγορα και αποδοτικά. Αυτά τα θέματα αφορούν τους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης, όπως το  Google, το Bing ή η Yahoo. Σας παραθέτουμε ορισμένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

Μην πληρώνετε για υπερσυνδέσμους

Οι ιδιοκτήτες δικτυακών ιστοσελίδων γνωρίζουν ότι για την βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να διαθέτουν ποιοτικούς υπερσύνδεσμους προς τις σελίδες τους, ώστε να είναι πιο εύκολο για τους επισκέπτες να τους βρουν. Ωστόσο, αν χρησιμοποιεί κανείς παλαιού τύπου αγορές υπεσυνδέσμων ή τους ανταλλάσει με τοποθεσίες που είναι εντελώς άσχετες με το αντικείμενό του και δεν τους αποκτά με φυσικό τρόπο, το πιο πιθανό είναι να βρεθεί αποκλεισμένος από τη Google σαν spam.

Οι εισερχόμενες συνδέσεις προς τη σελίδα σας, θα πρέπει να προέρχονται από άλλους δικτυακούς τόπους, οι οποίοι να διαθέτουν περιεχόμενο που σχετίζεται με κάποιο τρόπο με το δικό μας, γιατί αυτό δίνει έξτρα πόντους στην αξιολόγηση των μηχανών αναζήτησης, σε σχέση με ιστοσελίδες χωρίς σύνδεση. Επιπλέον, αν καταφέρει κανείς να αποκτήσει υπερσύνδεσμους προς τη σελίδα του από τοποθεσίες όπως των κρατικών φορέων (.edu ή .gov), αυτό θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των τοποθεσιών από όπου θα αποκτήσετε τους υπερσυνδέσμους. Αν για παράδειγμα συνδέεστε με ιστοσελίδες κατηγορίας porn (ακατάλληλου περιεχομένου), τις οποίες το Google έχει ήδη αφαιρέσει από το ευρετήριό του, είναι πολύ πιθανό να απορρίψει κι εσάς, κάτι που δεν θα το θέλατε καθόλου.

Χρησιμοποιώντας πάρα πολλές λέξεις κλειδιά

Παλαιότερα, πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων τοποθετούσαν πάρα πολλές λέξεις κλειδιά στο περιεχόμενό τους, στην προσπάθεια να αυξήσουν την αξιολόγησή τους στις εκάστοτε μηχανές αναζήτησης. Η Google, όπως και άλλες μηχανές αναζήτησης,  αντιμετώπισαν αυτό το θέμα με σωρεία αλλαγών στους αλγόριθμούς τους, με αποτέλεσμα οι ιστοσελίδες αυτές να επιτυγχάνουν μείωση της αξιολόγησής τους.

Οι χρησιμοποίηση λέξεων κλειδιών είναι σημαντική ακόμη, όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται πολλές από αυτές και χωρίς να παράγουν κάποιου είδους περιεχόμενο που να βγάζει νόημα. Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι πραγματικό και να δίνει στoυς επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες που παρέχετε. Πρέπει να επικεντρώνεται το περιεχόμενό σας σε στοιχεία της εταιρείας σας, χωρίς να αποκρύπτει τις πληροφορίες που προσπαθείτε να πουλήσετε.

Οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε πρέπει να σχετίζονται με τις πληροφορίες αυτές και όχι μόνο να χρησιμοποιούνται για την αύξηση της αξιολόγησης στο ευρετήριο του Google. Στην πραγματικότητα, οι έμπειροι SEO όπως η Moz λένε να χρησιμοποιήσετε μόνο μια λέξη κλειδί δύο ή τρεις φορές σε ένα σύντομο άρθρο και πέντε ή έξι φορές σε ένα μεγαλύτερο, για καλύτερα αποτελέσματα.

Αλλαγές στο περιεχόμενο

Επιπλέον οι πρόσφατες πληροφορίες λένε ότι ένα άρθρο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 800 λέξεις, μια και σε αυτή την έκταση το κείμενο μπορεί αξιόλογα να παρέχει σωστή και ικανή πληροφόρηση, ενώ δεν είναι αρκετά μεγάλο για να βαρεθεί ο αναγνώστης να το διαβάσει. Η μοναδική περίπτωση για να τοποθετήσετε μικρότερα κείμενα, είναι όταν συνδιαλλάσσεστε με ιστοσελίδες κοινωνικού περιεχομένου ή με ιστολόγια, όμως αυτό είναι μία τελείως διαφορετική κατηγορία στη συγγραφή κειμένων.

Το περιεχόμενό σας χρειάζεται επίσης να είναι μία μίξη κειμένου, εικόνων, γραφικών και βίντεο. Τη σημερινή εποχή η ενσωμάτωση βίντεο θεωρείται άκρως απαραίτητη. Αυτό συμβαίνει διότι το  YouTube είναι κι αυτό μία μηχανή αναζήτησης και ολοένα και αυξάνει την ισχύ του, κατατάσσοντας την στη δεύτερη θέση μετά το Google. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το περιεχόμενό σας είναι στην βέλτιστη ποιότητα, χωρίς γραμματικά λάθη, ή θολές φωτογραφίες, ή φωτογραφίες με πολύ μεγάλο μέγεθος αρχείου που θα καθυστερήσουν τη φόρτωση της σελίδας σας, κλπ. Αναζητήστε υψηλής ποιότητας συγγραφή κειμένων, το οποίο θα είναι εύκολο στην ανάγνωση και πραγματικά θα παρέχει στον καταναλωτή αυτό που χρειάζεται να μάθει.

Μην ξεχνάτε και τις άλλες μηχανές αναζήτησης

Όλοι νομίζουν ότι το σωστό SEO, αφορά μονάχα τους αλγόριθμους αναζήτησης της Google και γι’ αυτό επικεντρώνονται σε αυτό μονάχα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες μηχανές αναζήτησης, που είναι άξιες προσοχής και μπορούν να  χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους για να βρίσκουν λύσεις στα θέματά τους, όπως το Bing ή η Yahoo, για παράδειγμα.

Πρέπει λοιπόν να επικεντρώνεστε στο να δημιουργείτε περιεχόμενο με λέξεις κλειδιά, κλπ, που να είναι το καλύτερο που μπορεί να υπάρχει και τότε όλες οι μηχανές αναζήτησης θα σας συμπεριλάβουν στα ευρετήριά τους και μάλιστα στις υψηλότερες θέσεις! Συνεπώς πρέπει να γράφετε το περιεχόμενό σας για τους αναγνώστες σας και όχι για τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σταδιακά θα σας επιφέρει καλύτερη εισερχόμενη κίνηση επισκεπτών και περισσότερα κέρδη.

Συνολικά, αν ακολουθήσετε καλές τακτικές SEO, αυτή η υπηρεσία εξακολουθεί να είναι αρκετά πολύτιμη και θα βοηθήσει πραγματικά την ιστοσελίδα σας για να βελτιωθεί και να πάρει περισσότερη κυκλοφορία. Η περισσότερη κυκλοφορία θα οδηγήσει σε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και αυτό σημαίνει περισσότερα κέρδη. Έτσι, ακολουθήστε τις παραπάνω τακτικές SEO και αναμείνατε τα καλύτερα αποτελέσματα για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις σας.

Περισσότερα απο το blog μας

Όλα τα άρθρα
No Comments
 

Αφήστε το σχόλιο σας